catequètic -a adj

Definició

Relatiu o pertanyent a la catequesi.

catequesi  f

Acció de catequitzar, d’ensenyar metòdicament la doctrina cristiana d’una manera apropiada a les diverses categories de persones (infants, adults, batejats o no).

Etimologia

Del llatí eclesiàstic catechesis, i aquest, del grec bizantí katékhesis [κατήχησις], ‘instrucció oral’, derivat de katekhéo, ‘instruir oralment, ressonar’.

Usos

  • El nou reial decret que regula la classe de religió no permet que les comunitats autònomes pactin amb les confessions una assignatura de cultura i història religiosa. Aquesta va ser la proposta que, ja fa dos anys, vam defensar al Parlament, a partir de les aportacions de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós. Pedagògicament, i en l’horitzó d’una Catalunya plurireligiosa, convé un coneixement objectiu de les religions (i les tradicions laiques i humanistes), que no sigui confessional ni catequètic.

    Josep Huguet, «L’hora de la laïcitat» (Avui, 29 de juny del 2003)

Tema de la setmana

Darrerament s’ha parlat molt de religió als mitjans de comunicació, arran de la polèmica aprovació del reial decret al qual al·ludeix la citació d’avui. Aquesta quinzena, abans de les vacances d’estiu, aprofitarem per veure uns quants termes relacionats amb les religions: probablement molts d’ells els hem sentit, però no sempre sabem exactament què volen dir o quin origen tenen.

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

estiracordetespanteisme