bimba f

Definició

Pilota, especialment de futbol.

Vidal va rematar de cap una centrada des de la dreta i va enviar la bimba al fons de la xarxa.

Usos

 • Per què els programes de llibres no són com els de futbol? Segur que molts dels lectors del Quadern compagineu aquestes dues passions, lectura i bimba, de manera que no us semblarà un sacrilegi la comparació.

  Empar Moliner, «Els llibres com el futbol» (suplement Quadern d’El País, 1 de novembre del 2001)
 • I, al darrere, un senyor o senyora (repeteixo, l’unisex), a punt de xollar-te. «Com el vol?», t’insinua. I, en aquell precís moment, jo penso en la mare, en el pare xofer, en el Servei d’Ordre Andorrà, en la policia, en els jutjats on la senyera d’identitat és i era el cabell curt, i abans, ben clenxat. I penses: «Aquesta persona et podria assassinar, per oblit de les regles, per descuit, pel fet que la televisió diu que un tipus que va darrere d’una bimba cobrarà no sé quants milions de pessetes».

  Antoni Morell, «Perruqueria Picornell» (El Periòdic d’Andorra, 21 d’abril del 2001)

Tema de la setmana

Llenguatge col·loquial. La bimba és un dels mots que s’han incorporat a la 2a edició del Diccionari de la llengua catalana de l’IEC.

Enllaços

Temes i etiquetes

Un comentari a “bimba”

 1. Jordi Saludes i Casas — Cap de Salou

  Sembla que aquesta paraula pràcticament ha desaparegut. Recordo quan tenir una pilota que no fos de goma entre els nens del barri (a Tarragona) era tota una notícia engrescadora. L’expressió generalitzada entre la canalla era el crit de “Bimba al camp!”, fos com fos la bimba.

  Respon

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

halarpaio -a