agafar el bou per les banyes

Definició

Encarar decididament una situació dolenta.

Sembla que amb això de la crisi cap polític vulgui agafar el bou per les banyes. I si fem els caps de setmana de tres dies?

Usos

  • Davant d’aquest fred materialisme, i davant la passivitat dels nostres pares de la pàtria, que, insensibles al profund contingut social de la diada comentada [el Primer de Maig], observada de punta a punta de l’ample món, no volen agafar el bou per les banyes i disposar, una vegada per sempre, que la jornada comentada sigui honorada a casa nostra, amb una total inactivitat laboral, i per tant amb el tancament a calç i pedra de tots els establiments comercials. Mentre no es prengui aquesta mesura Andorra continuarà sent el cigró negre, a escala mundial, pel que fa a la celebració de la diada al·ludida.

    Sícoris, «Primavera enllà» (Diari d’Andorra, 17 de maig del 2004)
  • Tant el cercle de Gallardón com la direcció del PP no tenen cap dubte que l’espionatge ha existit. Com a mínim, no ho qüestionen. És per això que el president de la formació, Mariano Rajoy, va assegurar ahir a Intereconomia que serà «fulminant» si es confirma que algú ha estat seguint càrrecs del partit. Una contundència que sorprèn tenint en compte el caràcter tranquil del de Pontevedra. Perquè, si bé en altres ocasions se li ha retret que no ha sabut exercir com a líder, ara ha decidit agafar el bou per les banyes.

    Pere Gendrau, «Rajoy serà “fulminant” si hi ha hagut espionatge en el PP» (Avui, 24 de gener del 2009)

Tema de la setmana

Avui que comença l’any (lunar) del bou, i com que ens agraden molt els animalons, inaugurem una setmana dedicada a frases fetes amb bous. 

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

natjaanar a pas de bou