vendre duros a quatre pessetes

Definició

Negociar perdent-hi.

En saber quant li cobraven s’ha desil·lusionat; es creia que li vendrien duros a quatre pessetes!

També: donar duros a quatre pessetes

Usos

  • De tots els temps del temps del consum, el més rutilant, mediàtic i pesat és el temps de les rebaixes. Sempre m’han semblat especialment malèvoles, com una espècie d’aspiradores microscòpiques que s’enfilen a les nostres gastades butxaques i abdueixen la xavalla que havia quedat estranyament viva, després de la voràgine nadalenca. Malgrat haver gastat el que no tenim, d’haver quedat exhaustos amb l’engreix desmesurat de les nostres targetes de crèdit, i de fer innocents plans d’austeritat, arriben els de les rebaixes i ens venen duros a quatre pessetes.

    , «Motius per no comprar a les rebaixes» (El Periódico de Catalunya, 8 de gener del 2007)
  • Saben què els dic? Henry James és una autèntica meravella i se’l poden injectar directament a la vena sense cap necessitat d’intermediaris que els vulguin vendre duros a quatre pessetes.

    «Defensa del Mestre» (Avui, 22 de març del 2006)

Tema de la setmana

Com n’haurem de dir d’una persona que és molt pessetera, ara que ningú ja no se’n recorda, de les pessetes? Aquesta setmana vendrem uns quants duros a quatre pessetes.

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

sopar de durolloga