mirar-se com els fesols

Definició

Mirar-se de mal ull, tenir-se aversió una persona amb una altra (Mallorca).

Origen de l’expressió

Es diu perquè els fesols tenen l’ullet o cara que forma concavitat, de manera que sempre solen quedar d’esquena un respecte de l’altre, sense donar-se la cara mai.

Usos

  • Des de sempre que les monarquies i jo mos miram com els fesols, estam en absolut desacord. No hi ha manera, no hi puc fer més, se’m circuiten les neurones amb l’insult a la democràcia, l’escopinada a la cara de la igualtat de tots els éssers humans que per a mi és i representa la institució monàrquica.

    Gabriel Florit, «Casau-vos i vos diran vós» (Diari de Balears, 16 de novembre del 2003)
  • Aquells anys, els mitjans del partit [Partit Socialista de les Illes] eren molt precaris: una de les fonts d’ingressos era la parada que cada dissabte muntàvem en Rafel Oliver, en Joan Borràs (al cel sia) i una servidora davant l’església de Sant Miquel. Hi veníem llibres, adhesius, Mallorca Socialista i, abans la revista Branca, que va ésser la primera publicació del partit. Just a l’enfront muntava la seva parada Fuerza Nueva; ornaven amb una bandera espanyola la façana de l’església i tot lo dematí ens miràvem com els fesols. S’ha de dir que amb ells mai vàrem tenir gaire problemes.

    Conxa Forteza, «Trenta anys…» (Diari de Balears, 2 d’abril del 2006)

Tema de la setmana

Comparacions

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

sol com un mussolfosc com una gola de llop