estira-i-arronsa m

Definició

Alternança d’exigències i concessions.

Després d’un llarg estira-i-arronsa, liberals i socialdemòcrates van arribar a un acord per a formar govern.

També: estira-i-amolla (com en diuen valencians i balears)

Usos

  • Com he dit, m’aguantava, n’ignoro els motius, però m’aguantava. Jo, tots aquells anys d’estira-i-arronsa entre germans a causa d’ella, m’havia posat sempre al seu costat i m’indignava la baixesa moral que, sense rubor, ens oferien als més joves els grans de la família.

    Isabel-Clara Simó, Dones (Alzira: Bromera, 1998)
  • Potser el va amenaçar, perquè el senyor Solana li podia fer molt de mal, com a tothom. Més valia no tenir-lo per enemic! O potser li va prometre altres compensacions, si s’oposava a aquell festeig. El cas és que l’home semblava fer un estira-i-arronsa. Les tolerava, però no en volia sentir parlar. Ni a casa ni a fora.

    Manuel de Pedrolo, Elena de segona mà (1967)

Tema de la setmana

Aquesta setmana és una mica especial: no us enviarem missatges amb els mots, però podeu consultar-los a la web o seguir-los al Twitter. En reciclarem uns quants de relacionats amb la paraula estirar. A partir de la setmana que ve, tanquem per vacances fins al setembre.

I molt important: la primera setmana de setembre rebreu un missatge que us demanarà que confirmeu la subscripció a RodaMots. Si voleu continuar rebent ‘Cada dia un mot’, caldrà que ho confirmeu (no ho heu de fer ara sinó al setembre, quan us ho demanem).

 

La frase del dia

Torna-hi. Fracassa un altre cop. Fracassa millor.
—Samuel Beckett, novel·lista i dramaturg irlandès (1906-1989)

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

trastoa estiracabells