RodaMots arriba als 20.000 subscriptors

El butlletí ‘Cada dia un mot’, que envia diàriament una paraula o expressió amb exemples i citacions que n’il·lustren l’ús, a més d’altres complements com ara l’etimologia i la frase del dia, ha passat aquests dies dels 20.000 subscriptors.

Després de 12 anys de fer rodar mots per internet, ja se n’han enviat més de 2.600. Estan tots a la web de RodaMots, arxivats seguint diferents criteris: alfabèticament, cronològicament, per temes i per autors de les citacions seleccionades. El 2009, coincidint amb el desè aniversari de la iniciativa, es va publicar el llibre RodaMots: Deu anys fent ‘Cada dia un mot’ (Empúries), amb una tria de 250 mots agrupats temàticament.

La gran majoria dels subscriptors reben els missatges diaris, que s’envien gràcies a la col·laboració de Drac telemàtic, si bé hi ha la possibilitat de rebre’ls aplegats en un sol missatge setmanal. També es poden seguir via RSS i al Twitter, que actualment té prop de 500 seguidors.

A banda de la continuïtat i l’èxit de la iniciativa, cal remarcar el fet que RodaMots no rep cap subvenció ni té cap ingrés per publicitat; es finança exclusivament amb els donatius dels subscriptors. Aproximadament cada dos anys s’organitzen campanyes d’«arreplec de virolla» per obtenir fons que en permetin la continuïtat. La propera campanya tindrà lloc al mes de maig.

RodaMots forma part de la Xarxa de Mots, que aplega altres projectes relacionats amb la llengua i la literatura a internet, com ara Minimàlia (butlletí que envia una frase cada dia), el Quadern de notes vistes (blog amb textos de Josep Pla) i el Punt de Mira (recopilació dels articles publicats per Joan F. Mira), entre altres iniciatives. El projecte de «bloguització» d’El quadern gris, de Josep Pla, va rebre el Premi Lletra l’any 2008.

1 de març de 2011