Enigmot març 2019: bases

BASES DEL XXV CONCURS CADA DIA UN MOT
4-8 DE MARÇ DEL 2019

ENDEVINEU EL TEMA DE LA SETMANA
I EL MOT QUE NO ENCAIXA AMB ELS ALTRES QUATRE

 

  • Poden participar-hi tots els subscriptors de RodaMots. Cada subscriptor pot enviar dos missatges com a molt.
  • Hi haurà tres guanyadors en un sorteig entre tots els subscriptors que enviïn la resposta correcta a mots@rodamots.cat.
  • El termini per enviar les respostes comença el dilluns 4 de març i acaba dissabte, 9 de març del 2019 a les 13 hores.
  • Cada dia d’aquesta setmana, de dilluns 4 a divendres 8 de març, s’envia un mot als subscriptors. La resposta ha d’incloure clarament quin és el tema de la setmana, quin és el mot que no encaixa amb els altres quatre i una explicació raonada del perquè. Un dels cinc mots, doncs, és un intrús. L’heu d’identificar i dir per què no pertany al mateix grup que els altres quatre (sense excloure connexions ludolingüístiques). Per exemple, si els mots fossin aquests: {aranja · meló · albercoc · préssec · plàtan}, és evident que tots són fruits que per fora són o poden ser de color groc, però el plàtan és l’únic del grup que no té pinyol ni llavor de cap mena. Això és el que el diferencia dels altres.
  • La resposta correcta i el nom dels guanyadors es faran conèixer el dilluns o el dimarts després de la setmana del concurs (és a dir, l’11 o el 12 de març del 2019).
  • Us agrairem que en les vostres respostes especifiqueu d’on sou.
  • Els guanyadors rebran un d’aquests llibres: la Gramàtica de la llengua catalana, gentilesa de l’Institut d’Estudis Catalans; el Diccionari etimològic manual de la llengua catalana, de Joan Coromines, gentilesa d’Ara Llibres, o El valencià de sempre, d’Eugeni S. Reig, gentilesa d’Edicions Bromera.


Els enigmots de CD1M