portar cua

Definició

Tenir conseqüències.

Les declaracions que ha fet portaran cua; molta gent s’ha sentit ofesa.

També: deixar cua

Usos

  • Aquest és el terrible sentit tràgic de la política al nostre país; jo estaria molt content si això que veig ara a Barcelona i arreu de Catalunya, aquesta passió a tot gas, portés cua un cop acabades les eleccions, i portés cua sobretot en el moll d’aquesta massa gris només excitable amb els espetecs del castell de focs d’un míting electoral. També estaria content si la gent anés a les urnes amb una idea, per primària, per mansa que fos, en lloc d’anar-hi amb una al·lucinació o amb una escorrialla de despit o d’odi estúpid.

    Josep M. de Sagarra, «Les eleccions i la imaginació» (Mirador, 2 de novembre del 1933)
  • —Apa, apa! No s’enfadi, oncle, que ara estem reunits i contents…
       —Content no! —cridà l’oncle—. El dit em fa mal i sento que la ferida em puja cos amunt. A la meva edat, aquestes coses poden portar cua!
       —Però el passat, passat —va replicar l’Amàlia—. Ja no hi podem fer res i val més aprofitar a fons el bon moment que vivim. Oi que sí, oncle?
       —Doncs oi que no! —vociferà—. No tan sols s’hi pot fer alguna cosa, sinó que jo no pararé fins a fer-ne una de sonada!

    Pere Calders, «Sense anar tan lluny», dins De teves a meves (1984)

Tema de la setmana

Divendres miràvem les coses de cua d’ull i aquesta setmana en trobarem altres, de cues, en algunes expressions que la remenen. 

Enllaços

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

mirar de cua d'ullmés curt que una cua de conill