llegiguera f

Definició

Ganes de llegir.

El que publica aquesta editorial sempre fa venir llegiguera.

Etimologia

De llegir, del llatí legĕre, mateix significat. Més mots de la mateixa família són elegir, il·legible, enllestir, lliçó i llegenda.

Usos

  • A les cartes de Joan Coromines [amb Joan Fuster] m’ha fet molta de gràcia aquest desig, que no arriba mai, a tenir una conversa amb Fuster «per afers que ens interessen a vós, a mi i al país». Aquestes cartes m’han fet saber el desconeixement en què tinc al pare de Coromines, Pere Coromines, que només he llegit en les nombroses cites del Diccionari crític etimològic de la llengua catalana i que m’ha fet llegiguera, especialment els poemes «massa eròtics, o massa virulentament epigramàtics».

    Biel Mesquida, «Misericordiosíssima memòria històrica» (L’Espill, núm. 10, primavera 2002)
  • Remarco la felicitat, el moment de gaudi. La literatura com un moment de gaudi màxim, ser capaç, a través de la poesia, d’aprendre, de celebrar, compartir i, a més a més, passar-ho de puta mare. Walt Whitman és un d’aquests poetes que fan llegiguera, escriguera i que fan poesiera, o sigui, ganes de llegir, ganes d’escriure i ganes de fer poesia.

    Jaume C. Pons Alorda entrevistat per Anna Ballbona, «La gent tenia ganes de Walt Whitman i no ho sabia» (El Temps, 13 de juny del 2014)

Tema de la setmana

Mots que indiquen ganes de fer coses

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

caseracaminera