treball m

Definició

Accident morbós que sobrevé sobtadament, com un desmai, una paràlisi, un atac.

En saber que li demanarien responsabilitats per malversació de fons, va tenir un treball i el van haver d’assistir.

Etimologia

De treballar, del llatí vulgar tripaliare, ‘torturar’, derivat de tripalium, ‘mena de cep o instrument de tortura’, compost de tres, ‘tres’, i palus, ‘pal’, pels elements que integraven l’instrument; la idea de patir tortura va contaminar la de laborar o obrar, i en plasmà pejorativament l’esforç que implica.

Usos

  • Quan Fraga ha començat a defallir, estant encara a la tribuna, tres metges de la cambra s’hi han acostat per retirar-l’en, però el president gallec, que farà vuitanta-dos anys el mes vinent, s’hi ha oposat i no ha volgut sortir de l’hemicicle, malgrat la insistència dels parlamentaris, fins que no ha perdut l’equilibri i l’han hagut de treure de la sala. Segons que ha informat uns quants minuts després el conseller de Sanitat, Fraga ja s’ha recuperat del treball, atribuït a la feblesa ocasionada per una gastroenteritis, la setmana passada.

    «Fraga es desmaia durant el debat de l’estat de Galícia» (Vilaweb 5 d’octubre del 2004)

Tema de la setmana

Mots emprats en un sentit diferent de l’habitual.

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

semàforquedar