Us escric perquè he vist que heu posat que al Rosselló bunyol es diu bunyeta. A veure, la bunyeta no té res a veure amb la forma que té el bunyol. Es fa amb una massa de la qual es confeccionen unes creps primetes que es posen dintre l’oli molt calent i es va bufant, fent bullofes a la seva superfície. Es posen a sobre d’una safata i l’empolvorem amb sucre. Es van amuntegant com creps. És típic fer aquestes postres per Setmana Santa i Pasqües.
—Mireille Vivas Belot, de Sant Pau de Fenolhet (Occitània)
Justament fa uns dies Joan Bosch ens deia que enguany havíem de fer bunyetes.
Les bunyetes són les orelletes?
Comentaris recents
amarar
Curiós que en el poema que citeu de Vicent André...
moll -a
I encara m'he deixat la "molla" del pa, que a Pala...
moll -a
Hi ha els "molls" de cuina, que són unes pinces. ...
tant li fa naps com cols
Al cançoner popular també hi ha naps i cols que ...
com una sopa
Agafar un pop, és una expressió...